Menu
EUR
Waarom een Postoel?

Waarom een Postoel?

Door: Team DeZorgFirma Reacties: 0

Waarom een postoel? Is een pikante vraag die vaak door een derde wordt gesteld. Het antwoord is heel simpel. Veiligheid. Een Postoel ook wel een toiletstoel genoemd, is er voor om de valrisico’s kleiner te maken. De Postoel biedt voor vele mensen een uitkomst: Voor mensen die val-gevoelig zijn als men net ontwaakt of voor mensen die niet zelfstandig naar het toilet kunnen.

Ons advies is dan ook beter voorkomen dan genezen

De vraag waarom een Postoel is voor de eerste groep een gevoelige vraag. Want die zijn er zeker van dat het nog niet nodig. Ik ben ben stabiel genoeg om even naar het toilet te gaan, horen wij vaak. Dit zegt men ook zodra men al onder de blauwe en schaafplekken zit. Want dan lag het altijd aan een drempeltje of de kat liep in de weg. Mocht dit bekend voorkomen wees dan zo verstandig en neem een Postoel. Want een keer echt goed vallen is veel kostbaarder dan een Postoel kopen en naast uw bed zetten.

Verschil in Postoelen

Er zijn verschillende Postoelen; Je hebt budget, luxe en verrijdbare stoelen. Budget stoelen zijn vaak vaste stoelen die op een vaste zithoogte zijn afgesteld, Harde zittingen, geen afdekplaat hebben. Daarnaast heeft een budget Postoel vaak een industriële look. Een Postoel is daarom vaak luxer als hij er wat meer als een gewone stoel eruit ziet. Maar ook zodra  de zithoogte wel instelbaar is. Wat in gebruik echt fijn kan zijn. Want als u net wakker bent wilt u niet oncomfortabel op een stoel gaan zitten. Dit geldt dan ook voor een zachte zitting. Zodat u zodra u klaar bent, weer snel in dromenland kan zijn.

Daarnaast zijn er ook verrijdbare Po- en douchestoelen. Die hebben vaak een dubbele functie. Want naast dat die in de nacht als een toiletstoel in gebruik is, dan is het ook gelijk een douchestoel of de transferstoel. De zittende kan dan van het bed gelijk op de stoel gaan zitten. Waarna iemand de zittende naar de kleedkamer kan brengen of de douche. De zittende hoeft dan ook niet van de douchestoel af te gaan om lekker te douchen en afdrogen kan dan ook op deze stoel. Nu is er ook nog een zelfrijder en dat is een rolstoel met de po en douchefunctie in één. Dat is natuurlijk perfect voor iemand die (deels)afhankelijk is.

Kies uw taal
Kies uw valuta

Mijn account

Wachtwoord vergeten?

Recent toegevoegd

Totaal incl. btw
€0,00
Bestel nog voor €50,00 en de verzending is gratis
0
Vergelijk
Start vergelijking

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres zal niet worden gepubliceerd

Dit artikel is toegevoegd aan uw winkel wagen!
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »