Menu
EUR
Rollator mee in de auto

Rollator mee in de auto

Door: Team DeZorgFirma Reacties: 0

Een rollator meenemen in de auto doet u dagelijks. Nu hebben wij voor u een aantal tips en oplossingen waar niet vaak aan gedacht wordt. Terwijl het juist heel handig kan zijn. Want naast dat de rollator in en uit de auto gaat. Kunt u ook profiteren van de achterbak van de auto. Deze tips gelden ook voor de mensen die meerdere rollators hebben. Eén voor binnen en de andere voor buiten.

In en uit de kofferbak

Het is natuurlijk logisch dat een lichtgewicht rollator makkelijker is dan een standaard rollator in de auto plaatsen. Maar daarnaast is de vouwwijze en accessoires zijn ook van belang. Bij de accessoires gaat het erom dat bijvoorbeeld dat het mandje of de tas er wel of niet af moet om hem in de auto te plaatsen. Bij de meeste mand rollators is het zo dat de mand er vanaf moet. Bij de meeste tas varianten hoeft dit niet.

Dit heeft dan ook te maken met de vouwwijze van uw rollator. Bij een standaard vouwwijze komen de voorwielen naar de achterwielen. Dit zorgt ervoor dat u de rollator het meeste ruimte in beslag neemt. Wanneer u een kruisframe rollator neemt dan gaan de linker wielen naar rechter wielen. Wat zorgt voor een klein pakket. Bij deze twee vouwwijzen kan het zijn dat u bij kleine auto’s de achterbank deels plat moet. Dit zorgt ervoor dat u i.i.g. een zitplaats verliest. Daarom is er ook een kruisframe rollator die 2x opvouwbaar is. Die zorgt ervoor dat de rollator als een heel klein pakket in de auto kan. En altijd in elke achterbak past.

Twee tips voor een rollator in de kofferbak

  • Tip 1: Zodra u thuis komt dan kunt u profiteren van dat uw rollator op een verhoging voor u staat in de kofferbak. Leg dan daarom ook een extra handdoek in uw auto. Mocht de rollator vies zijn, dan kunt u hem makkelijk droog of schoonmaken.
  • Tip 2: Leg een deken in de kofferbak met die u over de dorpel heen legt. Zo beschadigd u niet de lak van uw auto en wordt niet uw kofferbak nat zodra u een natte/vieze rollator in de auto plaatst.

Op de achterbank

Indien u hem op de achterbank wilt plaatsen, dan is een 5 deurs-auto zeer gewenst. U kunt de rollator dan net als hierboven opvouwen. Ook hier legt een deken neer voor de viezigheid van de straat. Een hondendeken speciaal voor uw type auto past altijd en is ook geschikt voor uw rollator. Het enige grote nadeel is dat hij dan altijd alle zitplaatsen in neemt. Dus u kunt maar met zijn tweeën weg.

  • Laatste tip: Durf hulp te vragen zodra u een beetje moe bent. Vraag iemand op straat of hij/zij hem voor u in de auto plaatst. Want valgevaar is aanwezig en dat simpel te vermijden.
Kies uw taal
Kies uw valuta

Mijn account

Wachtwoord vergeten?

Recent toegevoegd

Totaal incl. btw
€0,00
Bestel nog voor €50,00 en de verzending is gratis
0
Vergelijk
Start vergelijking

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres zal niet worden gepubliceerd

Dit artikel is toegevoegd aan uw winkel wagen!
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »