Menu
EUR

Rolstoel kopen

Rolstoel kopen online? Rolstoelen kunt u prima op het internet kopen. Bij DeZorgFirma heeft u een flink assortiment rolstoelen voor zeer interessante prijzen. Door dit grote assortiment is er voor iedereen wel een geschikte rolstoel te koop.

27 Producten
Toon:
Drive Devilbiss Healthcare Rolstoel Litec 2g (9,8 kg)
Drive Devilbiss Healthcare
Rolstoel Litec 2g (9,8 kg)
€274,95 €252,25
 
Excel Rolstoel G-Lite Pro 24" (11,5 kg)
Excel
Rolstoel G-Lite Pro 24" (11,5 kg)
€399,00 €366,06
 
Drive Devilbiss Healthcare Transportstoel D-Lite 12,5"
Drive Devilbiss Healthcare
Transportstoel D-Lite 12,5"
€359,95 €330,23
 
Multimotion Duo Rollator - Rollator en Rolstoel in 1
Multimotion
Duo Rollator - Rollator en Rolstoel in 1
€189,00 €173,39
 
Drive Devilbiss Healthcare Rolstoel Ecotec 2G
Drive Devilbiss Healthcare
Rolstoel Ecotec 2G
€214,95 €197,20
 
Drive Devilbiss Healthcare Rolstoel D-Lite 24"
Drive Devilbiss Healthcare
Rolstoel D-Lite 24"
€379,95 €348,58
 
Drive Devilbiss Healthcare Transportstoel Expedition Plus
Drive Devilbiss Healthcare
Transportstoel Expedition Plus
€218,95 €200,87 €208,95 €191,70
 
Drive Devilbiss Healthcare Transportstoel Travelite
Drive Devilbiss Healthcare
Transportstoel Travelite
€148,95 €136,65
 
Multimotion Rolstoel MultiMotion M5
Multimotion
Rolstoel MultiMotion M5
€299,00 €274,31
 
Multimotion Compact Lite
Multimotion
Compact Lite
€219,95 €201,79
 
Multimotion Rolstoel MultiMotion M1
Multimotion
Rolstoel MultiMotion M1
€219,00 €200,92
 
Multimotion Rolstoel MultiMotion M1plus
Multimotion
Rolstoel MultiMotion M1plus
€239,95 €220,14
 
Toon 1 - 12 van 27
Rolstoel kopen

Hoe ver gaat u met de rolstoel?

Een van de eerste vragen is: Hoe gaat u de rolstoel gebruiken? Is het gebruik tijdelijk of is het voor langere tijd? Gaat u er maar even inzitten (ziekenhuisbezoek), of bent u slecht ter been en moet u de hele dag door gebruik maken van een rolstoel? Gaat u flinke stukken rijden of het alleen voor binnen en om het huis?

Voor langere stukken en langdurig gebruik is een rolstoel met grote achterwielen de beste keus. Dit is voor de degene die in de rolstoel zit een stuk comfortabeler omdat u dan minder last heeft van oneffenheden zoals slechte stoepen tijdens het rijden met de rolstoel. Ook is het prettiger voor degene die de rolstoel duwt, want grote wielen duwen makkelijker. Een rolstoel met kleinere achterwielen wordt een duwstoel of transportstoel genoemd. Deze duwstoelen hebben door hun kleinere wielen meer last van oneffenheden en is het duwen iets zwaarder.

Duwstoel / Transportstoel

Een transportstoel heet ook een duwstoel en is bedoeld voor de korte afstanden of kort gebruik. De gebruiker wordt altijd door een begeleider voortgeduwd. De gebruiker kan niet bij de kleine wielen om zichzelf voort te duwen. Een transportrolstoel is de goede keus als u mensen moet verplaatsen. Bijvoorbeeld in een ziekenhuis, verzorgingshuis of met een uitje buiten de deur. 

De kleinste, meest compacte duwstoel is de Travellite. Dit is een perfecte stoel om mee op reis te nemen. De Travellite kunt u opvouwen tot een klein pakketje, dat past in de meegeleverde rolstoeltas op wieltjes. Wilt u iets meer gebruikersgemak en gaat u de stoel wat meer gebruiken? Dan is de transportstoel Expedition Plus een betere keus. Die heeft iets grotere achterwielen die beter veren en is voorzien van handremmen voor degene die duwt. Het is een stoel die in gebruik net zo makkelijk is, maar gewoon iets meer comfort en veilgheid geeft voor een klein beetje extra geld. Gaat u voor de meest luxe duwstoel? Dan is de D-Lite 12,5 inch uw keus. Deze is voorzien van alle gemakken, zoals opklapbare handvatten om de stoel nog makkelijk in de auto te krijgen.

Rolstoel bestellen

Rolstoelen met grote wielen hebben hoepels aan de wielen zodat u zichzelf kunt voortbewegen. Deze worden ook wel zelfrijders genoemd. Het fijne is dat u dan niet afhankelijk van een ander bent. Rolstoelen zijn in allerlei soorten en maten. De prijs begint bij € 129,- voor een eenvoudige stalen stoel tot en met € 799,- voor de zeer luxe rolstoel met schokdempers, de K-Chair.

Niet zwaar, wel licht.

Lichtgewicht rolstoelen zijn van lichte materialen, zoals aluminium. Hierdoor is het gewicht een stuk lager dan bij de standaard stalen stoelen. Er bestaan exemplaren met kleine wielen vanaf ongeveer 10 kg. De Travelite is hier één van. Lichtgewicht met grote wielen zijn er vanaf ongeveer 13 Kg. Lichte stoelen zijn net zo stevig als zware stoelen maar zijn makkelijker mee te nemen door hun gewicht. Ook hoeft de begeleider net als uzelf minder gewicht voort te duwen. Door het lichte gewicht van deze rolstoelen, zijn ze makkelijk mee te nemen met bijvoorbeeld de auto. Ook tijdens het gebruik zijn ze een stuk lichter.

Opvouwbare rolstoel

Bij DeZorgFirma zijn alle rolstoelen opvouwbaar. Het opvouwen of samenvouwen van de rolstoel kan je doen door de zitting omhoog te trekken. Soms zit er een lus aan de zitting om dit nog makkelijk te maken. Er zijn rolstoelen die nog kleiner op te vouwen zijn doordat de duwhandvatten omvouwen zodat de stoel een stuk lager wordt. Hierdoor wordt het vervoer in de auto een stuk makkelijker. Dit kan bijvoorbeeld bij de D-Lite en de Expedition Plus.

Rolstoel in de auto tillen

De rolstoel die u koopt wilt u natuurlijk mee kunnen nemen. Dan is het fijn als die makkelijk met de auto meekan, dus niet te zwaar om te tillen en klein opvouwbaar. Voor sommige kofferbakken wordt de rolstoel niet klein genoeg als die ingeklapt is en dan kunnen bij sommige rolstoelen de achterwielen heel simpel worden afgenomen. Als u hier geen zin in heeft of als u het te lastig vindt om dit elke keer te moeten doen zijn er rolstoelen waarbij de handvatten omklapbaar zijn. Deze stoelen passen dan meestal wel in de kofferbak. 

Rolstoel taxivervoer ISO 7176-19 crashtest.

Als u een rolstoel met de rolstoeltaxi mee wilt nemen moet deze voorzien zijn van een goedkeuring van de ISO 7176-19 crashtest. U kunt zelf zien of uw rolstoel hieraan voldoet door te kijken of er haaksymbolen op de rolstoel staan. Dit zijn kleine stickertjes aan de voor- en achterzijde van de rolstoel. Op deze plek mogen de haken die in de rolstoeltaxi gebruikt worden aangehaakt worden. Als op uw rolstoel deze stickertjes missen moet u op zoek naar een andere rolstoel als u toch gebruik wilt maken van de rolstoeltaxi. Bij al onze rolstoelen staat of deze geschikt is voor de rolstoeltaxi.

Rolstoel zitbreedte

Voor de goede zitbreedte meet u de heupbreedte op in zittende positie en telt daar dan vervolgens 3-4 cm bij op. Deze extra ruimte is bedoeld voor het geval dat u met een dikkere jas in de stoel wilt gaan zitten en dat u dan niet meteen klem komt te zitten. Rolstoelen kunt u bestellen in verschillende zitbreedtes, de standaard is 45-46 cm maar ze zijn er ook in 38 cm tot en met 54 cm.

Rolstoelaccessoires

DeZorgFirma heeft een aantal accessoires te koop die het gebruik van de rolstoel een stuk aangenamer kunnen maken. Kies eerst een rolstoel en kijk daarna bij de accessoires. 

Rolstoelkussens

Onze rolstoelen worden geleverd met een gepolsterde zitting, dat betekent dat de rolstoelzitting zelf opgevuld is met zacht materiaal. De gepolsterde zitting is prima als u niet te lang achter elkaar in de rolstoel zit. Als dat wel het geval is kunt u er beter een rolstoelkussen bijkopen. Voor de prijs hoeft u het niet te laten, want een kussen koopt u al voor €24,95.

Rolstoeltassen

Wanneer u met de rolstoel op pad gaat kan een rolstoeltas makkelijk zijn omdat u uw handen vaak ergens anders voor moet gebruiken. Een rolstoeltas kunt u aan een arm- of rugleuning hangen. Let wel op dat u de rolstoeltas niet zo zwaar maakt dat de rolstoel door het gewicht om kan kiepen.

Rolstoel schootkleden, poncho’s en voetenzakken

In de winter is het in de rolstoel vaak extra koud omdat je stilzit. Om toch comfortabel te kunnen zitten zijn er schootkleden, speciale poncho’s en voetenzakken om het niet te koud te krijgen.

Duwondersteuning rolstoel

Heeft u minder kracht of is de persoon in de rolstoel aan de zware kant? Dan kunt u denken aan een elektrische duwondersteuning voor de rolstoel. In ons assortiment hebben wij de Powerstroll in een normale en een extra zware uitvoering. De Powerstroll past op vele verschillende rolstoel en is makkelijk te bevestigen. Ook als u de rolstoel in de auto mee wilt nemen kunt u eenvoudig de duwondersteuning verwijderen door 2 klemmen los te halen.

Rolstoel armleuningen

Rolstoelen zijn meestal uitgevoerd met armsteunen op een vaste maat, maar er zijn ook rolstoelen waarbij de beide armleggers in hoogte verstelbaar zijn. Dit kan erg fijn zijn als u de rolstoel onder de tafel wilt rollen om comfortabel te kunnen eten. Ook zijn de armsteunen bij veel modellen opklapbaar. Dit om ook vanaf de zijkant in de stoel te kunnen schuiven. De armleuningen zijn dus verschillend per model en bij de productbeschrijving van de betreffende rolstoel staan alle details. 

Rolstoel voetsteunen

Als u lekker in de rolstoel wilt zitten is een juiste afstelling van de voetsteunen erg belangrijk. Wanneer de voetsteunen te hoog staan krijgt u last van uw rug en zitvlak. Op deze manier lange tijden in de rolstoel zitten, kan zorgen voor pijn en doorzitplekken. U kunt de voetsteunen ook te laag afstellen. Zo hebben uw voeten geen steun en komt het gewicht op uw benen. Vooral aan de rand van de rolstoelzitting geeft dit irritatie aan de huid. Verstandig is dus om even de tijd te nemen om de rolstoelvoetsteunen op uw gemak juist af te stellen. Dat is als uw voeten steunen er een hoek van 90 graden is tussen uw dijen en onderbenen.

Verstelbare duwhandvatten

Bij sommige rolstoelen zijn de handvatten in hoogte verstelbaar, fijn als de begeleider een lang iemand is. Als de handvatten dan wat hoger gezet worden kan de begeleider ook met rechte rug achter de rolstoel lopen. Een rolstoel met verstelbare handvatten is bijvoorbeeld deD-Lite 24" en de D-Lite 12,5

Stoephulp

Als de rolstoel uitgerust is met een stoephulp kunt u de rolstoel makkelijk achterover kantelen bij het nemen van een verhoging als een stoeprand. De stoelhulp zit aan de achterkant in de binnenkant van het wiel van de rolstoel. Meestal kunt u ze aan beide kanten vinden. het is een rubberen dop waar de voet op kan gezet worden en door te duwen kantelt de rolstoel.

Handremmen

Handremmen op de rolstoel kunnen heel fijn zijn. Als u een helling of afrit afgaat kan de rolstoel makkelijk van u wegrijden. Probeer dat maar eens tegen te houden. Bij sommige modellen is dit standaard, zoals bij de Expedition Plus en de D-Lite 12,5". Bij andere rolstoelen is dit als optie mee te bestellen tegen een meerprijs.

Onderhoud rolstoel

Om uw rolstoel in een goede conditie te houden heeft deze ook onderhoud nodig. Het is van belang dat de parkeerrem en eventuele handremmen goed blijven functioneren. Ook de draaiende delen zoals de wielen moeten wel eens nagekeken worden. Het frame dient gecontroleerd te worden op speling en loszittende boutjes en moertjes. Dit moet u 1/2 keer per jaar doen omdat de boutjes door het hobbelen op oneffen ondergrond lostrillen.

Hoe komt de rolstoel bij u thuis?

Alle rolstoelen komen compleet in doos bij u thuis. U hoeft alleen de stoel uit de doos te pakken, de rolstoel uit te klappen en de voetsteunen op de stoel te klikken en klaar is kees. Bij een enkel model moet u de rolstoelbekleding met klittenband op de rugleuning te doen. Ook is er een model waarbij u de rugleuning nog zelf dient te monteren. Dit is wel een makkelijk klusje want u hoeft alleen 2 meegeleverde boutjes en moertjes te bevestigen. Als u dit doet, bepaalt u meteen op welke hoogte u de rugleuning zet.

Veilig bestellen bij DeZorgfirma

Veel van onze klanten hebben hun mening over ons gegeven en belonen ons met een 9.1. U kunt de meningen en ervaringen van anderen hier teruglezen. DeZorgfirma is aangesloten bij het webshop keurmerk zodat u zeker weet dat u veilig bij ons kunt winkelen. Daarnaast zorgen wij ervoor dat u in een beveiligde omgeving winkelt, zodat u dat u veilig kunt betalen. Daarbij heeft u het retourrecht om artikelen terug te kunnen sturen zonder opgave van reden. Let op: Hygiëne producten zijn hier in principe van uitgesloten, maar soms kan dit ook in overleg met de klantenservice .

Als u nog vragen heeft dan kunt u ons mailen op [email protected] of bellen op 085 303 28 53 (lokaal tarief). Wij zijn van maandag t/m vrijdag bereikbaar van 10.00 – 16.30 uur. Onze klantenservice geeft u persoonlijk advies en beantwoordt al uw vragen over onze zorgproducten. In de meeste gevallen heeft al heel snel een antwoord op uw vraag.

Gebruikerslengte
Gebruikersgewicht
Kleur
Prijs
Min Max
Sluiten
Kies uw taal
Kies uw valuta

Mijn account

Wachtwoord vergeten?

Recent toegevoegd

Totaal incl. btw
€0,00
Bestel nog voor €50,00 en de verzending is gratis
0
Vergelijk
Start vergelijking

Dit artikel is toegevoegd aan uw winkel wagen!
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »