Menu
EUR

Een binnen rollator kopen?

Er worden rollators gemaakt die speciaal voor gebruik in het huis zijn. U gebruikt de rollator binnen vaak op een hele andere manier dan buiten. Doordat het gebruik zo verschillend kunnen zijn worden er hiervoor ook verschillende rollators gemaakt.

12 Producten
Toon:
Drive Devilbiss Healthcare Rollator Roomba (5,6 kg)
Drive Devilbiss Healthcare
Rollator Roomba (5,6 kg)
€132,95 €121,97
 
Drive Devilbiss Healthcare Rollator Tri-Walker
Drive Devilbiss Healthcare
Rollator Tri-Walker
€104,95 €96,28
 
Let's Go Let’s Go indoor rollator
Let's Go
Let’s Go indoor rollator
€248,95 €228,39
 
Drive Devilbiss Healthcare Rollator Cristallo
Drive Devilbiss Healthcare
Rollator Cristallo
€86,95 €79,77 €74,95 €68,76
 
Drive Devilbiss Healthcare Rollator Nitro Medium | Champagne | Met Dienblad
Drive Devilbiss Healthcare
Rollator Nitro Medium | Champagne | Met Dienblad
€262,90 €241,19
 
Drive Devilbiss Healthcare Rollator Cristallo met Rugband (Alleen bij DeZorgFirma)
Drive Devilbiss Healthcare
Rollator Cristallo met Rugband (Alleen bij DeZorgFirma)
€96,95 €88,95
 
Drive Devilbiss Healthcare Rollator Nitro Medium | Zwart | Met Dienblad
Drive Devilbiss Healthcare
Rollator Nitro Medium | Zwart | Met Dienblad
€264,90 €243,03
 
Drive Devilbiss Healthcare Rollator Nitro Medium | Wit | Met Dienblad
Drive Devilbiss Healthcare
Rollator Nitro Medium | Wit | Met Dienblad
€264,90 €243,03
 
Drive Devilbiss Healthcare Rollator Nitro Medium | Rood | Met Dienblad
Drive Devilbiss Healthcare
Rollator Nitro Medium | Rood | Met Dienblad
€264,90 €243,03
 
Parvum Rollator Nova (6,7kg)
Parvum
Rollator Nova (6,7kg)
€74,95 €68,76
 
Able2 Rollator Home Actimo
Able2
Rollator Home Actimo
€159,95 €146,74
 
Drive Devilbiss Healthcare Rollator Nitro SL (5,5 kg)
Drive Devilbiss Healthcare
Rollator Nitro SL (5,5 kg)
€139,95 €128,39
 
Een binnen rollator kopen?

Een binnen rollator kopen

Een binnen rollator kopen om daarmee veilig mee door het huis te bewegen en makkelijk alle spullen, dranken, maaltijden ed. mee door het huis vervoeren. Er is daarmee een duidelijk verschil tussen buitenrollators en rollators voor gebruik in huis. Rollators voor gebruik in huis moeten makkelijk en licht te manoeuvreren , een dienblad hebben om bijvoorbeeld dranken en/of maaltijden mee kunnen meenemen. Ze hoeven geen zitting te hebben want daarvoor zijn er meubels in het huis zodat de rollator dan ook lichter uitgevoerd kan worden.
Een binnen rollator lijkt veel in afmetingen op een buiten rollator, dit is om genoeg stabiliteit te geven en de ruimte tussen de achterwielen moet ook voldoende zijn zodat je er goed tussen kan lopen. Een binnen rollator heeft dus niet echt een smallere maat of is kleiner dan een buiten rollator.

Driewiel rollator

Er zijn binnen rollators die een driehoekige vorm hebben door achter 2 wielen te hebben en voor 1 wiel. Door de smalle voorkant van de rollator, omdat die maar 1 wiel heeft, heeft die een hele korte draaicirkel en kunt u er heel makkelijk mee tussen de meubels door rijden. Nadeel is wel dat deze soort door de driehoekvorm iets minder stabiel is. Als men bijvoorbeeld tegen een drempel rijdt zal 1 wiel minder stabiel zijn dan 2 wielen. In de meeste gevallen is het dienblad kleiner is dan een vierwiel rollator. De rollator Tri-Walker van Drive is hiervan een goed voorbeeld.

Een binnen rollator is gemaakt voor gebruik binnen in huis. Belangrijk!

Binnen rollators NIET geschikt zijn voor gebruik buitenshuis!! De problemen bij de 4 wiel rollators zit in de wielen die vaak wat kleiner zijn. Hierdoor kunnen die wat makkelijk blijven haken achter oneffenheden, stoeptegel of andere kleine obstakels. Het gevaar bij driewielrollators is dat die door zijn 1 voorwiel constructie wat instabieler is wat buiten bij oneffenheden een groot probleem kan zijn.

Ideale hulp

Een binnen rollator geeft extra veiligheid en ook meer gemak in het door het huis transporteren van spulletjes, drank en maaltijden. Binnen rollators hebben allemaal een dienblad waarop diverse spullen op kunnen worden meegenomen. In grote gebouwen zoals verzorgingshuizen waar de bewoners ook de brievenbus moeten legen worden deze rollators veel gebruikt. Dit zijn dan meestal modellen die uitgerust zijn met een tas. Hier kunnen dan de post en kranten etc. makkelijk in meegenomen worden.

De dienbladen zijn vaak ook makkelijk van de rollator af te nemen, nu kan je het ook echt als dienblad gebruiken en ergens op gelegd worden. De binnen rollator heeft natuurlijk ook zijn remmen in de handvatten, deze remmen hebben altijd de mogelijkheid om als parkeerstand te gebruikt te worden. De rollator staat dan stabiel stil als de dingen die op het dienblad liggen of gelegd worden dan kan de rollator niet ineens wegrijden.

Veilige binnen rollator.

Een veilige binnen rollator is door het ontwerp een stabiel product waar de gebruiker zich goed aan vast kan houden en daar stabiliteit uit krijgt en natuurlijk moet die voorzien zijn van goede remmen. Sommige gebruikers zetten de rollator op de rem en dan geeft deze veel stabiliteit voor de gebruiker die de rollator vasthoudt. De meeste rollators voor binnen hebben een 1 hand rembediening door middel van een beugel, dit lijkt een beetje op de bagagekar op Schiphol. Het fijne van dit systeem is dat als je met 1 hand de rem in knijpt je met de andere hand iets kan pakken. Dus maximale stabiliteit ook als maar 1 hand de rollator vasthoudt. Wij zijn fan van de Rollator Roomba van Drive Medical.

Gebruikerslengte
Gebruikersgewicht
Kleur
  • Bekijk meer
Prijs
Min Max
Sluiten
Kies uw taal
Kies uw valuta

Mijn account

Wachtwoord vergeten?

Recent toegevoegd

Totaal incl. btw
€0,00
Bestel nog voor €50,00 en de verzending is gratis
0
Vergelijk
Start vergelijking

Dit artikel is toegevoegd aan uw winkel wagen!
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »