Menu
EUR

Lichtgewicht rolstoel kopen?

Lichtgewicht rolstoel kopen? bij DeZorgFirma hebben we diverse soorten in het assortiment. Het gewicht van een rolstoel kan problemen veroorzaken als de gebruiker een verminderde fysieke conditie heeft of wat ouder is.

9 Producten
Toon:
Drive Devilbiss Healthcare Rolstoel Litec 2g (9,8 kg)
Drive Devilbiss Healthcare
Rolstoel Litec 2g (9,8 kg)
€274,95 €252,25
 
Drive Devilbiss Healthcare Rolstoel D-Lite 24"
Drive Devilbiss Healthcare
Rolstoel D-Lite 24"
€379,95 €348,58
 
Excel Rolstoel G-Lite Pro 24" (11,5 kg)
Excel
Rolstoel G-Lite Pro 24" (11,5 kg)
€399,00 €366,06
 
Multimotion Rolstoel MultiMotion M5
Multimotion
Rolstoel MultiMotion M5
€299,00 €274,31
 
Multimotion Rolstoel MultiMotion M6
Multimotion
Rolstoel MultiMotion M6
€289,95 €266,01
 
Drive Devilbiss Healthcare Transportstoel Expedition Plus
Drive Devilbiss Healthcare
Transportstoel Expedition Plus
€218,95 €200,87 €208,95 €191,70
 
Drive Devilbiss Healthcare Transportstoel D-Lite 12,5"
Drive Devilbiss Healthcare
Transportstoel D-Lite 12,5"
€359,95 €330,23
 
Drive Devilbiss Healthcare Transportstoel Travelite
Drive Devilbiss Healthcare
Transportstoel Travelite
€148,95 €136,65
 
Multimotion Compact Lite
Multimotion
Compact Lite
€219,95 €201,79
 
Lichtgewicht rolstoel kopen?

Het gewicht van de stoel bij het opvouwen en optillen bij bijvoorbeeld een autoritje zal een steeds groter probleem worden. Als dit bij u ook zo is kunt u eens kijken naar een lichtgewicht rolstoel. Deze zijn kilo’s lichter en vaak ook nog van betere kwaliteit dan een normale rolstoel. 

Wat is een lichtgewicht rolstoel?

Een lichtgewicht rolstoel is natuurlijk veel minder zwaar dan de standaard modellen. De standaard modellen zijn soms wel 10 kg zwaarder dan een lichtgewicht rolstoel. Gebruikelijk is om een rolstoel lichtgewicht te noemen als het circa 12 kg weegt. Toch zijn er modellen die lichtgewicht heten, maar alsnog erg zwaar zijn. Bij de lichtgewicht versie van een XXL rolstoel komt dit voor, bijvoorbeeld. Het is verstandig om altijd naar de specificaties te kijken, om een goed vergelijk te maken.

Hoe maak je een rolstoel lichtgewicht?

Om tot een lager gewicht te komen voor een rolstoel worden er andere materialen gebruikt. Een lichtgewicht rolstoel is meestal van aluminium gemaakt, zoals de D-Lite 24". Er wordt ook titanium gebruikt, maar dat is erg duur. Een standaard rolstoel is van gewoon staal gemaakt. Als u een XL of XXL rolstoel zoekt zal deze wel van staal zijn gemaakt vanwege het hoge gebruikersgewicht.

Voordelen van een lichtgewicht rolstoel kopen

Een lichtere rolstoel is veel prettiger in gebruik en handeling. Niet alleen voor de gebruiker, maar ook voor degene die de rolstoel duwt is dat zo. Zowel bij een zelfrijder als een duwstoel zal het lagere gewicht ervoor zorgen dat u veel minder snel vermoeid raakt. Het lagere gewicht zorgt er ook voor dat u de rolstoel makkelijker kunt in- en uitvouwen. Er zijn transportstoelen die zo licht en klein zijn dat u ze mee kunt nemen in een bijgeleverde tas. Zo kunt u bijvoorbeeld gemakkelijk een transportstoel meenemen op vakantie.

Een lichtgewicht rolstoel kopen of huren?

Tenzij u de rolstoel maar een paar dagen nodig heeft. is een rolstoel huren vaak een slecht idee. Huur rolstoelen zijn vaak ouderwetse en zware modellen. De huurprijs is vaak zo hoog dat u net zo goed een rolstoel kunt kopen. Ook kunt u de stoel weer verkopen als u het niet meer nodig heeft. Misschien komt u ook in aanmerking voor een hulpmiddelen vergoeding via uw zorgverzekering. Aangezien wij een AGB code hebben kunt u onze rekening dan indienen bij uw zorgverzekering.

Accessoires voor lichtgewicht rolstoelen

Bij ons ruime assortiment rolstoelen vindt u ook diverse accessoires. Een veel verkocht accessoire is het rolstoelkussen. Daarmee heeft u extra zitcomfort als u wat langer in de stoel zit. Let wel op dat u de goede maat koopt, want de zittingen van rolstoelen kunnen van afmeting verschillen. Ook zijn er extra’s te koop voor een rolstoel als een beensteun of een rolstoeltas. Als u vragen heeft over de verkrijgbare accessoires kunt u contact met ons opnemen. 

Lichtgewicht rollator rolstoelen in een.

Soms is de overstap van een rollator naar een rolstoel moeilijk en soms ook te snel. Als alternatief kunt u een combinatie kopen. de Diamond Deluxe bijvoorbeeld. Deze combinatie rolstoel rollator is eenvoudig te wisselen van rolstoel naar rollator en weer terug. Een fijne combinatie voor mensen die er graag nog lopend op uit willen maar niet weten of ze het hele stuk zelf kunnen lopen. Het laatste stuk van de wandeling kunt u dan gaan zitten en naar huis geduwd worden.

Gebruikerslengte
Gebruikersgewicht
Kleur
Prijs
Min Max
Sluiten
Kies uw taal
Kies uw valuta

Mijn account

Wachtwoord vergeten?

Recent toegevoegd

Totaal incl. btw
€0,00
Bestel nog voor €50,00 en de verzending is gratis
0
Vergelijk
Start vergelijking

Dit artikel is toegevoegd aan uw winkel wagen!
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »