Menu
EUR
Lichtgewicht rollator = lichter dan 7 kg

Lichtgewicht rollator = lichter dan 7 kg

Door: Team DeZorgFirma Reacties: 0

Wanneer spreek je over een lichtgewicht rollator? Als u nog niet zo bekend bent met rollators dan is dit een van de eerste vragen die naar voren komt. Samen met de vraag is de lichtgewicht rollator ook inklapbaar?

Nu is het vrij simpel om dit te terug te vinden op alle websites. Maar Iedereen heeft een eigen maatstaf. Kortom wat is nu echt lichtgewicht en wat is een marketing trucje. Daarom helpen wij u graag in deze online tijd, met het juist inschatten of de lichtgewicht rollator geschikt is voor u.

U kunt zelf thuis testen of u het ook echt lichtgewicht vind

Een lichtgewicht rollator is altijd weergegeven met het gewicht van de hele rollator, dit is inclusief alle (extra) onderdelen zoals; het frame, wielen, mandje/net, stokhouder en rugband. Deze lichtgewicht rollators zijn dan ook meestal van aluminium of carbon. Omdat dit vanuit de techniek kant is bekeken hebben wij een tip waarmee u ook zelf kunt testen of u het gewicht ook zelf kunt tillen.

TIP: Vul een grote canvas boodschappentas met boodschappen/spullen tot het gewicht wat bij de rollator staat. Gebruik daarvoor uw thuis weegschaal.

Zo kunt u simpel zelf thuis testen of u een groot langwerpig product kan tillen van het gelijkwaardige gewicht. Als dat lukt dan weet u dat de rollator voor u geschikt is. Het formaat en de grote komen aardig overeen.

Ultra lichtgewicht rollators

Mocht een gewicht van 6,9 kg toch nog te zwaar zijn. Dan kunt u ook voor een ultra lichtgewicht rollator gaan. Die zijn lichter dan 5,5 kg. Die zijn altijd van carbon gemaakt. Hierin zijn de rollator makers in een wedloop om het lichter dan licht te maken. Er zijn al rollators die maar 4,5 kg wegen. Daarbij moet u alleen wel rekening houden dat u het gevoel kan hebben dat hij niet stabiel genoeg is. Dat is puur een gevoel, want hij is heel stabiel. Zijn stabiliteit haalt hij van de vier wielen die breed uit elkaar staan. Net zoals bij een een looprek. Hij raakt op vier punten de grond.

Ander punt is dat u moet op letten dat hij niet alleen buiten blijft staan als het hard waait. Want het risico dat de wind er mee vandoor gaat is aanwezig. Het is een ultra lichtgewicht product op vier wielen. Dat is een beetje vragen om problemen.

Inklapbare rollator

De vraag om een inklapbare rollator is ook heel simpel terug te vinden. 99,9% van alle rollators en rolstoelen zijn inklapbaar. Daarnaast staat altijd in de omschrijving en in de specificaties.

Kies uw taal
Kies uw valuta

Mijn account

Wachtwoord vergeten?

Recent toegevoegd

Totaal incl. btw
€0,00
Bestel nog voor €50,00 en de verzending is gratis
0
Vergelijk
Start vergelijking

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres zal niet worden gepubliceerd

Dit artikel is toegevoegd aan uw winkel wagen!
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »