Menu
EUR
De juiste hoogte voor een douchestoel en douchekruk

De juiste hoogte voor een douchestoel en douchekruk

Door: Team DeZorgFirma Reacties: 0

Als een douchestoel of douchekruk koopt dan moet hij wel op de juiste hoogte zijn afgesteld. Want te hoog of te diep zitten is onprettig. Met een paar simpele instellingen heeft u hem altijd op de juiste hoogte. Vele mensen denken dat hij op dezelfde hoogte moet als de eettafelstoel, dit kan. Maar wij raden aan om hem één stand hoger te doen.

De knieën in een hoek van iets meer dan 90 graden.

Dit raden wij aan vanwege twee redenen. Het gaan zitten en opstaan is dan veel makkelijker. Zodra u gaat zitten dan hoeft u zich niet in de stoel te laten vallen. Dat laatste stukje is vaak heel vervelend voor het onderbuik gevoel. Daarbij als u lekker warm heeft gedoucht dan bent u lekker ontspannen. Dan is het fijn dat u niet vanuit een hele diepe zit op moet staan. Het eerste gedeelte is dan alvast geweest wat dan ook de meeste kracht kost.

Armleuningen helpen bij het gaan zitten en opstaan. 

Zoals hierboven al beschreven, is het gaan zitten en opstaan vaak lastig. Nu klinkt het weer heel simpel, maar zodra u een douchestoel neemt met armleuningen dan heeft u aan beide zijden hulp bij het gaan zitten en opstaan. Plus het helpt bij de balans vinden na het warm douchen. 

De hoogte bij een douchestoel op wielen

Een douchestoel op wielen moet hoger dan een standaard douche stoel of kruk. Dit is omdat de beensteunen minimaal een vuist hoogte van de vloer moet zijn. Dit levert dan op dat het gaan zitten soms onprettig kan zijn voor de zittende. 

Wij geven dan graag de tip om een paar keer droog te oefenen. Dan kunt u kijken of de zittende dan graag via de voorzijde op de stoel wiel gaan zitten of via de zijkant. Want dat kan ook. De meeste douchestoelen op wielen hebben wegklapbare armleuningen. 

Het kan dan ook zo zijn dat de persoon graag via de zijkant erop wil gaan zitten. Maar via de voorzijde eraf wil. Dit willen de meeste mensen die nog redelijk mobiel zijn. Daar waar de zwaartekracht overwinnen moeilijker is dan hem gebruiken zodra u uit de stoel stapt.

Kies uw taal
Kies uw valuta

Mijn account

Wachtwoord vergeten?

Recent toegevoegd

Totaal incl. btw
€0,00
Bestel nog voor €50,00 en de verzending is gratis
0
Vergelijk
Start vergelijking

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres zal niet worden gepubliceerd

Dit artikel is toegevoegd aan uw winkel wagen!
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »