Menu
EUR
Schoonmaken van een douchestoel

Schoonmaken van een douchestoel

Door: Team DeZorgFirma Reacties: 0

Het schoonmaken van een douchestoel is heel makkelijk. Maar toch zitten er een aantal opletpunten aan het schoonmaken. Het eerste wat niet voor iedereen duidelijk is. Je moet de douchestoel wel actief schoonmaken. Hij wordt niet met de gebruiker tegelijkertijd schoongemaakt. Daarnaast moet je opletten dat er op de grote rubberen poten geen zeepresten komen. Dan kan het zijn dat de douchestoel en/of douchekruk, niet meer stevig staat. Maak die dus ook bewust schoon.

Met groene zeep en een (semi) zachte spons/doek

Schoonmaken doet u altijd met een niet bijtend schoonmaakmiddel. Wij raden groene zeep aan met lauwwarm water. Maar als u een ander schoonmaakmiddel wilt gebruiken dat mag dat natuurlijk, zodra het maar niet bijtend is. Bleek raden wij af. Hetzelfde geldt dan ook voor schuursponsen. Een zachte of middel harde spons is perfect. Het kan ook met een doek. Alleen dan is het wat moeilijker om de zeepresten weg te halen tussen de kleine ruwe plekken.

Ook de onderkant van de zitting

In praktijk vergeet men vaak ook de onderkant van de douchestoel. Maak dit ook schoon, net zoals de rugleuning. Bij vele douchestoelen, zoals de douchestoel DSF130 kunt u de zitting in zijn geheel verwijderen. De kunststof zitting komt dan compleet los van het ijzeren frame. Zodoende heeft u alle plek en mogelijkheden om beide gedeeltes goed schoon te maken. In het begin kan het losmaken lastig zijn. Dit is puur nieuwigheid. Als u het een paar heeft gedaan, dan gaat het vele malen soepeler. Bij de douchestoel DuroKD kan hij niet los.

De kleine drainage gaten schoonmaken met een wattenstaafje

Er zitten kleine waterafvoer gaatjes in de stoel. Dat is veel te klein voor een doek of spons. Daar raden wij aan om het schoon te maken met een wattenstaaf. Dit kan zowel droog als semi nat. Zodra het wattenstaafje te nat is, dan laat de stof los en dat is niet de bedoeling. Als u het extra hygiënisch wilt schoonmaken, dan mag het op deze plek ook met 100% alcohol of zoiets dergelijks. Dit geldt alleen bij deze drainage gaatjes.

Droog maken na gebruik

Droog hem ook altijd af na het douchen. Dat zorgt ervoor dat de kans op zeepresten beduidend verminderd wordt. Droog hem dan ook zo goed mogelijk af. Dus ook dan de poten en de zitting eraf halen. Mits mogelijk, want u heeft de douchestoel niet voor niets nodig. U kunt het daarom ook altijd iemand anders laten doen, indien u hulp heeft in het huishouden of bij het douchen.

Kies uw taal
Kies uw valuta

Mijn account

Wachtwoord vergeten?

Recent toegevoegd

Totaal incl. btw
€0,00
Bestel nog voor €50,00 en de verzending is gratis
0
Vergelijk
Start vergelijking

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres zal niet worden gepubliceerd

Dit artikel is toegevoegd aan uw winkel wagen!
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »