Menu
EUR
Schoonmaken en onderhoud van een rolstoel

Schoonmaken en onderhoud van een rolstoel

Door: Team DeZorgFirma Reacties: 0

Onderhoud van een rolstoel

Onderhoud is iets wat u zelf heel goed kan bij een rolstoel. U kunt het vergelijken met een fiets zonder ketting. Dit betekend uw hoeft niks te smeren. Alleen maar te controleren of alle bouten en moeren vast zitten. Wij raden u aan om dit elk kwartaal te doen Mocht u hem heel vaak gebruiken dan elke maand. U gaat dan simpelweg alle moeren en bouten langs om te kijken of die nog vast zitten. Die zitten net zoals bij een fiets eigenlijk wel vast. Maar het kan zijn dat dankzij het vele trillen er ergens een moertje of boutje los aan het gaan is. Dan bent u er op tijd bij en zodra hij weer vast zit dan controleert u hem daarna een paar keer, na gebruik. Blijft hij vast zitten. Dan is het goed opgelost. Gaat hij toch los. Neem contact op met ons. Wij helpen u.

U hoeft gelukkig niks te smeren, want alles zit waterdicht geseald zodoende kan de smeer er niet uit op de verkeerde plekken. Wilt u het toch smeren bij de wielen dan kan dat natuurlijk, maar hou er rekening mee dat de smeersels niet aan vuilophoping doen bij de draaiende onderdelen. Dit kan voor een averechts effect zorgen. Gebruik dan compressie lucht om het weer schoon te spuiten. Want dat gebeurd natuurlijk op een vervelende niet te bereiken gedeelte. Dat is dan schoon te maken met gerichte compressie lucht. Bij de bouwmarkten zijn hier goedkope spuitbussen voor te koop, mocht het nodig zijn. Ook hiervoor blijft de kans klein.

Mocht u dit alles niet zelf kunnen vraag dan iemand bij u in de buurt. Er is vast een zeker een familielid, vriend of buur die dit voor u kan doen.

Schoonmaken van de rolstoel

Schoonmaken kan dus met compressielucht zoals hierboven al vermeld. Oppervlakte vuil maakt u schoon met een droge doek of zachte bezem. Daarmee veegt u de vuiligheid weg zonder beschadiging. Is hij nog nat van de regen. Laat hem dan eerst drogen. Droge vuiligheid is makkelijker weg te halen.

Het schoonmaken van de zitting en de algemene buizen kan met alle niet bijtende schoonmaakmiddelen. Zoals gewone groene zeep. Maak de rolstoel alleen nooit te nat, want dan moet hij langer drogen. Gebruik i.i.g. nooit een hogedrukspuit. Dan is de kans erop dat u iets kapot maakt er groot.

Kies uw taal
Kies uw valuta

Mijn account

Wachtwoord vergeten?

Recent toegevoegd

Totaal incl. btw
€0,00
Bestel nog voor €50,00 en de verzending is gratis
0
Vergelijk
Start vergelijking

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres zal niet worden gepubliceerd

Dit artikel is toegevoegd aan uw winkel wagen!
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »