Menu
EUR
Rolstoelvriendelijke routes in Nederland

Rolstoelvriendelijke routes in Nederland

Door: Team DeZorgFirma Reacties: 0

Nu het weer lekker weer is, is het weer tijd om erop uit te gaan. Ook als je in een rolstoel zit wil je de natuur bekijken en ruiken. Er zijn hiervoor in Nederland heel veel plekken geschikt. Wij geven hieronder onze 4 favoriete rolstoelvriendelijke routes in Nederland.

1. Hond mee de natuur in Midden Nederland - Kaapse Bossen (Doorn)

Op de Utrechtse heuvelrug is er een rolstoelvriendelijke route genaamd Kaapse Bossen. Die voor iedereen geschikt is. Het rondje is 1.8 m met mooie brede paden als u de gele route volgt. Wel zijn er enkele pittige hellingen. Maar met een klein beetje hulp bent u zo boven. Als u een hond mee neemt dan is er ook een losloop gebied aan het einde van de route. Dus die kan nog even los.

Bekijk de route en de plek om te parkeren bij Natuurmonumenten.

2. Hoog in Noord Holland en het Strand in de buurt - Zwanenwater (Callantsoog)

U kunt in een dagdeel veel van de Nederlandse natuur zien. U kunt meerdere (zee)vogels bekijken vanuit een vogel kijkraam. Het zwanenwater is een middel klein park achter de duinen net onder Callantsoog. Waar niet alleen vogels zijn maar ook Koeien en Schapen met een Herder. Wat u allemaal kunt bekijken met een rondje van maar 2 km. Ook hier zijn er een paar steile hellingen, die met een beetje hulp prima te doen zijn. Het mooie aan deze plek is dat u binnen een paar minuten ook naar het strand kan. Callantsoog heeft meerdere rolstoelvriendelijke restaurants aan de andere kant van de duinen. Dus na alle binnenlandse natuur, kunt u ook genieten van de zee, met een ijsje in de hand.

Bekijk de route en de plek om te parkeren bij Natuurmonumenten.

3. Terug de tijd in, in Friesland - Kampen Oranje en Ybenheer (Fochteloo)

Herkenning van vroeger is soms even fijn. Ook al was de geschiedenis van 1940 niet altijd even leuk. Het is wel leerzaam en vaak komen de tongen los bij de oudere mensen. Bij deze route loopt u langs de laatst overgebleven woonruimtes van barak kampen Oranje. Waarna u daarna heerlijk in uitgestrekte natuurgebied kunt rondkijken. De route is 2,5 km en plat. Dus weinig inspanning nodig voor de duwende. U leert daar een stukje geschiedenis en geniet van de natuur. Mooie combinatie als je het ons vraagt.

Bekijk de route en de plek om te parkeren bij Natuurmonumenten.

4. Beleef de natuur in Groningen Beijumerbos (Groningen)

Samen met de familie lekker de natuur beleven is altijd gezellig en leuk. De (klein)kinderen kunnen hier van alles doen. U in de rolstoel kan soms ook mee doen. De hele route is rolstoelvriendelijk en duurt zo langs als u dat wilt. Want u kunt op vele plekken even uitrusten en genieten van de natuur. Soms laten de herten zich ook zien in de verte. Pak dan één van de bankjes en aanschouw het sierlijke dier. Ook hier is uw hond aangelijnd welkom.

Bekijk de route en de plek om te parkeren bij Natuurmonumenten.

Extra Tip: Rolstoelkussen

Neem voor dit soort langere ritjes een rolstoelkussen mee. Het dempt veel kleine hobbeltjes en dat is een onbetaald gemak voor de rolstoel zittende.

Kies uw taal
Kies uw valuta

Mijn account

Wachtwoord vergeten?

Recent toegevoegd

Totaal incl. btw
€0,00
Bestel nog voor €50,00 en de verzending is gratis
0
Vergelijk
Start vergelijking

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres zal niet worden gepubliceerd

Dit artikel is toegevoegd aan uw winkel wagen!
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »