Menu
EUR
CE-markering

CE-markering

Door: Team DeZorgFirma Reacties: 0

Geen CE-markering?

Wij hebben gemerkt dat veel zorg hulpmiddelen die middels aanbiedingen verkocht worden, niet de juiste CE-markeringen hebben. U zult misschien denken, is dat dan zo belangrijk voor mij?

Als u een zorghulpmiddel zonder CE markering koopt, voldoet het product niet aan de eisen op het gebied van veiligheid, gezondheid en milieu van de EU. Als het blijkt dat er iets mis is met het product, kunt u of uw verzekering moeilijk verhaal halen bij uw fabrikant. Een ongeluk zit in een klein hoekje, en als u valt of u bezeert, kunt u nergens terecht. Loop het risico niet en wees verstandig,  koop alleen CE gecertificeerde producten! 

Is een CE markering verplicht?

Veel producten die binnen de Europese Unie op de markt worden gebracht moeten zijn voorzien van een CE-markering en de regels worden nog steeds strenger.

De kosten van een CE-markering

Het verkrijgen van een CE-markering is een kostbare en tijdrovende zaak voor de fabrikant. Het is voor de klant echter een fijn, veilig gevoel om te weten dat uw producten deugen. Daar doen wij het voor.

Goedkope zorghulpmiddelen

De goedkope rollators en rolstoelen zijn vaak niet voorzien van zo’n markering. wees verstandig en koop geen producten zonder CE-markering! Voor vaak maar een heel klein beetje extra heeft u een goedgekeurd product!

CE-markering DeZorgFirma

DeZorgFirma verkoopt alleen gecertificeerde producten. u kunt de schriftelijke keurmerken te allen tijde opvragen.

CE-markering, hoe ziet het eruit?

Het is het merkteken, dat bestaat uit de letters C en E, dat je kunt zien staan op een aangebrachte sticker of label:CE-markering

CE-markering op een product

Deze markering geeft aan dat het desbetreffende product voldoet aan de regels en minimumeisen op het gebied van veiligheid, gezondheid en milieu die daarvoor gelden binnen de Europese Unie plus Noorwegen, IJsland en Liechtenstein. Zorghulpmiddelen moeten binnen de EER verplicht een CE-markering bevatten. Producten die een CE-markering bevatten mogen vrij verhandeld worden binnen de EER.

Wie is verantwoordelijk voor de CE-markering?

Als het product buiten de Europese Unie wordt gemaakt (wat in veel gevallen zo is) dan is degene die de producten importeert verantwoordelijk voor de CE-markering.
Komt de invoer vanuit een land dat deel uitmaakt van de Europese Unie dan zorgt de fabrikant voor de CE-markering. 

De CE-Markering is een officieel logo. Let op: Er is ook een zeer vergelijkbaar merkteken dat aangeeft dat een product vanuit China is geëxporteerd ("China Export"). Dit is verwarrend en ook misleidend  maar hier kan weinig tegen gedaan worden.

Is nog niet alles uit (China) CE-goedgekeurd dan?

Bij lange na niet! De markt van de goedkope zorgproducten is vaak niet gecertificeerd. Even uitzoeken dus of mogelijk zelfs zelf aanvragen!

Waar moet je verder nog op letten?

Als de CE-markering niet op het product zelf aangebracht kan worden kan de markering ook op de verpakking en/of op de meegeleverde gebruiksaanwijzing of een andersoortig document aangebracht worden.

Controle op de CE-markering

Er bestaan in Nederland verschillende instanties die de producten waarop een CE-markering verplicht is controleert. De Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd (IGJ) controleert of (onder andere) zorghulpmiddelen voldoen aan de wettelijke eisen. Een product dat niet aan deze eisen voldoet krijgt geen CE-markering en mag dan ook niet verkocht worden!

meer informatie over de CE-markering voor medische hulpmiddelen kunt u lezen door hier te klikken.

Kies uw taal
Kies uw valuta

Mijn account

Wachtwoord vergeten?

Recent toegevoegd

Totaal incl. btw
€0,00
Bestel nog voor €50,00 en de verzending is gratis
0
Vergelijk
Start vergelijking

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres zal niet worden gepubliceerd

Dit artikel is toegevoegd aan uw winkel wagen!
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »