Menu
EUR
Een rolstoel met vering wat zijn de voordelen?

Een rolstoel met vering wat zijn de voordelen?

Door: Team DeZorgFirma Reacties: 0

Rolstoel met vering

Een rolstoel met vering is een wens van vele mensen die een gevoelige rug hebben. De zittende geeft aan dat de hij/zij eigenlijk niet mee wil. Want men zit niet zo fijn in de rolstoel. De zittende voelt alle hobbels en ongelijkheden van de ondergrond. Dit is natuurlijk nooit de bedoeling. Dat betekend dan het dat de rolstoel beter naar de wensen van de zittende moet gaan voldoen. Dat kan op verschillende manieren. Dit kan met goed kussen, luchtbanden of een rolstoel met vering worden opgelost.

Luchtbanden vs standaard anti-lekbanden

Tegenwoordig zijn alle rolstoelen 99% van de tijd voorzien van standaard anti-lekbanden. Dit zijn perfecte banden, daar waar deze niet lek kunnen. Maar ze zijn daardoor ook harder en geven meer trillingen door dan een (ouderwetse) luchtband. Dit komt omdat u zelf de luchtdruk van een luchtband kan regelen. Als u de luchtbanden iets minder hard oppompt dan worden de trillingen van de weg al gelijk in de banden 20% opgevangen. Het levert wel op dat de duwende iets meer zijn best moet doen om te duwen, want er is ook iets meer weerstand. Alleen merkt u dit pas na langer dan een uur lopen achter de rolstoel of bij vele heuvels omhoog. Kortom het kan al lonen om luchtbanden op de rolstoel te plaatsen, alleen kan het zijn dat u lek rijdt. Maar in praktijk gebeurd dat (bijna) nooit.

Een goed rolstoelkussen

Een rolstoelkussen doet vaak al wonderen voor mensen die weinig zitvlees hebben. Die drie functie heeft. Mocht de zittende weinig zitvlees hebben dan, zorgt de rolstoelkussen voor extra zitvlees en een zachtere zitting. Het harde canvas van de standaard zitting is dan niet fijn voor de zittende. Het zorgt ook voor warmte zodra het koud is. Waarbij een rolstoelkussen vooral zorgt voor demping van middel/kleine ongelijkheden van de ondergrond. Zodra u loopt over een stoep dan pakt een kussen gemiddeld zo 40% van de richels tussen de stenen.

 

Rolstoelkussen

Een rolstoelkussen raden wij ook aan, zodra de zittende langer dan een half uur per keer in de stoel zit. Want het geeft altijd conform.

Zodoende een rolstoel nemen met luchtbanden en een goed rolstoelkussen kan er voor zorgen dat de rolstoel veel fijner zit voor de gevoelige zittende. Want het neemt al meer dan 50% van de trillingen weg.

Een betaalbare rolstoel met vering

Mocht u vaak en/of lang weg gaan met de rolstoel en/of is de zittende erg gevoelig voor de ongelijkheden. Dan is er maar één totaaloplossing. Dat is dan een geveerde rolstoel. Deze zijn dan eigenlijk altijd op maat gemaakt en kosten vaak duizenden euro’s. Nu is er nu nog één andere oplossing en dat is de geveerde K-chair. Dit is de laatste reguliere geveerde rolstoel die er is. Deze heeft naast luchtbanden en een goed kussen ook de volgende voordelen. De achterwielen hebben aparte veringen en op de voorwielen zitten schokbrekers.

geveerde rolstoel k-chair achterwiel
 

Deze combinatie zorgt voor meer dan 90% van de demping van de straat. Daarnaast is de rugspanning ook nog is te stellen en dat zorgt ervoor dat hij bijna alle trillingen weg neemt. Zodoende is dit een geveerde rolstoel die altijd de oplossing is, voor iemand die extra gevoelig is. Die er voor zorgt dat de zittende weer met veel plezier mee op reis gaat.

Kies uw taal
Kies uw valuta

Mijn account

Wachtwoord vergeten?

Recent toegevoegd

Totaal incl. btw
€0,00
Bestel nog voor €50,00 en de verzending is gratis
0
Vergelijk
Start vergelijking

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres zal niet worden gepubliceerd

Dit artikel is toegevoegd aan uw winkel wagen!
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »